Home Page › Piscine › Piscine Ieftine
Piscine Ieftine
Piscine Ieftine – Exista sau nu in realitate ?
O piscina ieftina este de cele mai multe ori o piscina scumpa!
„Am ales costructorul acesta pentru ca mi-a oferit ce mai bun pret.” Oare chiar asa este?
Va aflati in acel puct in care doriti sa demarati constructia unei piscine, iar primul pas pe care il veti face este de a incepe sa cautati constructorul potrivit. Oferta pe internet este destul de generoasa si veti constata ca dupa ce veti „culege” suficiente oferte – costurile de constructie ale piscinei vor varia chiar si cu 100%. Pare putin straniu sa existe asemenea diferente de cost, dar inainte de a lua decizia finala este recomandat sa faceti o analiza amanuntita a ofertelor primite.
In continuare va voi impartasi cateva sfaturi, pentru a nu cadea in plasa „super-ofertelor”.
1. Comparati ofertele cu atentie
Verificati intotdeauna daca intre cele doua sau mai multe oferte nu exista diferente de echipare, sau mai simplu, comparati intotdeauna „mere cu mere”.
Cand discutatm despre sistemul de filtrare, nu cred ca mai e nevoie sa subliniez, ca este „inima” piscinei. Daca nu este corect dimensionat, inevitabil se vor ivi problemele cu calitatea apei.
Unii constructori, pentru a ieftini solutia tehnica si pentru a va face o „oferta de nerefuzat” – subdimensioneaza echipamentele – si este absolut normal ca vor veni cu o super-oferta. In realitate, tocmai ati platit o suma considerabila pe un produs care nu va poate multumi si pe care, ulterior, va trebui sa il completati cu echipamentele lispsa sau prost configurate.
2. Cereti termene ferme de incepere si finalizare a lucrarii
Sunt absolut convins ca indiferent de discountul primit de la constructorul de piscine, nu veti avea rabdarea necesara sa va vedeti visul indeplinit dupa cateva luni, de cele mai multe ori atunci cand sezonul e deja incheiat. Am intalnit multi clienti care s-au bucurat de super-oferte si care in mijlocul verii, in plin sezon, se plimbau in jurul excavatiei si a maldarelor de pamant, asteptand constructorul sa demareze lucrarile, pe care trebuia sa le fi finalizat deja. De ce se intampla aceasta situatie? Simplu. Au primit o super-oferta, fara a mai lua in calcul ca o piscina trebuie sa aiba o data de incepere si una de finalizare. O data ce ati achitat avansul, nu va ramane decat sa va rugati ca piscina sa fie construita intr-un timp rezonabil – ceea ce nu se intampla decat foarte rar.
3. Evitati firmele care nu au referinte realiste
Un caz interesant este al unui client care efectiv ” a dat afara din curte ” constructorul piscinei. Nedumerirea mea a fost ce l-a determinat sa il aleaga. „Avea experienta, mi-a spus ca a construit peste 600 de piscine si mi-a dat si un pret bun” – mi-a declarat clientul meu. Personal, cunosc societati importante de constructii de piscine, care au o activitate de peste 15 ani si nu se pot lauda cu un portofoliu de 600 de piscine construite. Ca sa nu mai vorbesc ca o firma cu un astfel de portofoliu de lucrari, nu poate lucra la costuri sub media pietei. in consecinta, clientul a ramas in curte cu o groapa, un maldar de pamat si cu visul, inca neindeplinit, de a se bucura de o baie in piscina pentru care a platit peste 30% avans si pe care este foarte posibil sa nu il mai recupereze – pentru ca nu are un contract semnat cu constructorul.
4. Evitati firmele care ” fac de toate ”
Asa cum un medic cardiolog nu trateaza boli de piele, de exemplu, nici un constructor de case nu va excela in executia piscinelor. Firmele „multicalificate”, care fac de toate – si case, si bransamente electrice si piscine si saune – in cele mai frecvente cazuri, nu stapanesc cu adevarat niciunul dintre domenii. Nu de putine ori am fost solicitat sa consiliez clienti care demarasera lucrari de constructii de piscine cu firme „care faceau de toate” si unde, chiar si ca nespecialist puteai observa ca lucrarea nu este corect executata.
Sfatul meu : Lucrati cu firme specializate in constructia si proiectarea piscinelor, daca va construiti o piscina si cu o firma de costructii de case, daca va construiti o casa, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor.
5. Este mai greu si mai costisitor sa remediezi, decat sa lucrezi corect de la inceput
„Am o piscina construita, doresc sa veniti sa imi croiti linerul” – este solicitarea unui alt client. Dupa deplasarea la fata locului am constatat ca „piscina” nu este terminata. Nu este finisata si ii lipsesc piesele si tubulatura. Este doar o groapa betonata. Prin urmare, i-am prezentat un deviz pentru definitivarea lucrarilor. Bineinteles, manopera a fost mai mare decat in situatia in care acceasi firma care a cosntruit „piscina” ar fi facut aceste operatiuni bine, de la inceput. De ce ? Pentru ca o firma care este nevoita sa repare, trebuie sa gaseasca solutii raportandu-se la realitatea din teren, ceea ce este destul de complicat si de cele mai multe ori, de durata.
Am intalnit bazine turnate, fara a se fi prevazut golurile tehnologice pentru montarea skimmerelor sau refularilor. De se s-a ales aceasta varianta? ” Asa a zis constructorul, eu nu ma pricep si am crezut ca el stie ce trebuie facut. ” – este raspunsul beneficiarului. Bineinteles, ca s-a ajuns la lucrari suplimentare, cu costurile aferente.
Sfat util: Orice firma care trebuie sa remedieze, va avea costuri mai mari, pentru ca timpul pe care il aloca remedierilor este de fapt timp pe care l-ar putea fructifica pentru a construi ,cu o marja de profit mai mare. In consecinta, alegeti o firma care construieste corect de la inceput, pana la sfarsit!
6. Ce garantii vi se ofera si la ce trebuie sa acordati atentie?
O alta strategie a constructorilor de piscine este de a va acorda garantii tehnice nerealiste. Ca sa dau doar dou exemple:
– Garantie pe liner de 50 ani
– Garantie pe structura din beton 100 de ani.
Suna bine…insa doar pe hartie.
Dar garantia echipamentelor electrice, cea care conteaza cel mai mult, pentru ca acestea sunt supuse uzurii permanente este de 12 luni, in conditiile in care legal, trebuie sa beneficieze de 24 luni. Concluzionand, trebuie sa solicitati garantie reala pentru echipamentele cu adevarat importante, pentru ca garantia structurii din beton, fara a reduce din importanta ei, nu este un factor de importanta majora, exceptand poate situatia in care s-ar produce vreun cataclism care sa o afecteze iremediabil.
Ca o ultima concluzie, ar trebui sa stiti ca in 99% din situatii, mai ieftin inseamna de fapt, mai scump…sau cum ar spune englezul : ” Sunt prea sarac pentru a cumpara lucruri ieftine!”
Va rugam sa contactati specialistii nostri pentru furnizarea si instalarea produselor pentru piscina. Autorul articolului : Ing. Razvan Pavel – Specialist Piscine Razvan are o experienta de aproximativ 10 ani in derularea proiectelor de constructie a piscinelor publice si private, dar si a centrelor SPA.
In calitate de Manager Tehnic la Elcora Piscine, a proiectat si implementat peste 200 de solutii tehnice complete in domeniul constructiilor de piscine, incepand cu proiectare si terminand cu sisteme particularizate de tratare a apei in piscine publice si rezidentiale.